E-mailadres
Registreer Contact

Hoe werkt het?

Wilt u een vakantiewoning huren?
In slechts enkele stappen wordt u huurder via ImmoBelgischeKust.be:

Stap 1: Vindt uw vakantiewoning 
Vindt de ruimte die aansluit bij uw wensen door uw bestemming, type woning en het aantal personen in te voeren. Dit kunt u doen via het snelzoekvenster op de homepagina of verfijnd via het aanbodoverzicht.

Stap 2: Contact opnemen
Bereik de eigenaar of tussenpersoon door op de knop 'E-mail deze verhuurder' te klikken. Stel de vragen die u heeft en vul onder andere de gewenste aankomst- en vertrekdatum in. We adviseren u om meerdere verhuurders aan te schrijven, want op deze manier kunt u de beste prijs-kwaliteit verhouding vergelijken.

Stap 3: Reserveer
Reserveer uw vakantiewoning. Reserveringen worden pas bindend na schriftelijk wederzijdse instemming tussen huurder en verhuurder via e-mail.

Stap 4: Reizen
Regel vooraf de sleuteloverdracht, annuleringsvoorwaarden, eindschoonmaak, waardeoverdracht en eventueel een waarborgsom.


ImmoBelgischeKust.be brengt huurder en verhuurder direct met elkaar in contact 
ImmoBelgischeKust.be wil een innovatieve marktplaats zijn die op de meest voordelige wijze via haar website Nederlandstalige eigenaars en promotors van vakantiewoningen in contact brengt met geïnteresseerde huurders. 

De eigenaars of tussenpersonen presenteren zelf hun vakantiewoning op ImmoBelgischeKust.be en sluiten ook rechtstreeks een overeenkomst met huurders.

Wat zijn de belangrijkste zaken waar u als huurder rekening mee moet houden:

  • ImmoBelgischeKust.be is geen contractpartij, de huurovereenkomst wordt direct aangegaan met de aanbieder/vertegenwoordiger van de betreffende vakantiewoning. ImmoBelgischeKust.be is dus niet verantwoordelijk voor de aangeboden vakantiewoningen op deze website. Mochten er klachten zijn over een aangeboden vakantiewoning, behoudt ImmoBelgischeKust.be zich wel het recht voor deze vakantiewoning van de site te verwijderen.
  • Een van de voorwaarden voor het gebruik van deze website is dat het niet gebruikt wordt voor onwettige doeleinden of voor doeleinden die door onze algemene voorwaarden of door enige andere toepasbare wet of regelgeving verboden worden.
  • ImmoBelgischeKust.be berekent geen bemiddelingskosten (commissieloon). Particiliere verhuurders mogen daarom dus ook geen commissieloon berekenen wanneer zij via ImmoBelgischeKust.be hun vakantiewoning verhuren. Door particulier te huren bespaart u bemiddelingskosten. De in het aanbodoverzicht getoonde huurprijzen zijn de huurprijzen inclusief het commissieloon van een verhuurkantoor. Een verhuurkantoor zal commissieloon berekenen van tussen de 14 en 30 procent van het bruto huurinkomen.
  • De door u opgegeven persoonsgegevens zullen door ons niet aan derden worden verstrekt. Mits wij hiervoor van u expliciete toestemming hebben gekregen, tenzij wij daartoe verplicht zijn op basis van de wet of een rechterlijke uitspraak.
  • Bij contactverzoeken verwachten we uiterlijk binnen 2 weken een reactie vanuit de verhuurderkant. Indien contactverzoeken binnen deze termijn genegeerd worden, plaatsen we na klachten hierover de advertentie op non-actief.
  • Onderdeel van ons beleid is dat we bij het verdenken van een verhuurder op malafide verhuurpraktijken, voorbedachtelijk dubbel boekingen aangaan en andere moedwillige ongeregeldheden deze verhuurder direct en definitief uit ons systeem verwijderen en mogelijk justitiële stappen ondernemen.
  • De contactgegevens in de advertenties zijn afgeschermd om ieder gelijke kansen te geven en de privacy van de verhuurders te beschermen. Het is voor gebruikers wel mogelijk om zoekresultaten te filteren op type aanbieder. Hierin kan men onderscheid maken tussen particuliere aanbieders en verhuurkantoren. Het afschermen betekent uiteraard niet dat vermeende fraudeurs de vrije hand hebben. Wij kunnen altijd de geregistreerde persoonsgegevens achterhalen en eventuele maatregelen nemen.
  • Reserveer zo vroeg mogelijk, zelfs al in januari, zo heeft u de grootste keuze. De prijs wordt bepaald door de grootte, het comfort, de ligging en de huurperiode. Huren buiten het hoogseizoen is heel wat voordeliger. De meeste verhuurkantoren zijn buiten het hoogseizoen gesloten op woensdag en zondag.

Voor meer informatie verwijzen we u naar onze gebruikerswaarden & disclaimer. Bij vragen of opmerkingen over onze werkwijze of website kunt u altijd contact met ons opnemen via info@immobelgischekust.be of via het contactformulier. Kijk eerst op de supportpagina of uw vraag in het overzicht van de veelgestelde vragen voorkomt.

Wilt u zelf uw vakantiewoning(en) verhuren? 
Uw vakantiewoning verhuren kunt u zelf! Bij ImmoBelgischeKust.be kunt u zelf uw vakantiewoning te huur aanbieden. Hiervoor hoeft u slechts enkele eenvoudige stappen te doorlopen. Bent u eigenaar van één of meerdere vakantiewoningen? Dat komt goed uit! ImmoBelgischeKust.be laat u geld besparen en verdienen door u de mogelijkheid aan te bieden om zelfstandig uw vakantiewoning te kunnen verhuren.

Bij ImmoBelgischeKust.be kunt u gratis uw vakantiewoning aanbieden
U kunt alle informatie voor uw advertentie zelf invullen en wijzigen op ieder tijdstip. Voor de verhuur van een vakantiewoning sluit u als eigenaar van de vakantiewoning rechtstreeks een overeenkomst met huurders. Omdat er niemand tussen zit, besparen vakantiewoningeigenaars de circa 14,5-30% commissieloon over de huurprijs, die de reguliere verhuurkantoren rekenen. De verhuur aan een verhuurkantoor uitbesteden is dus niet meer nodig! Plaats nu snel en gemakkelijk uw vakantiewoning op ImmoBelgischeKust.be en bereik daarmee een breed publiek.
 
Het plaatsen van uw vakantiewoning op ImmoBelgischeKust.be is geheel kosteloos. U kunt vanuit één account meerdere vakantiewoningen aanbieden en beheren. ImmoBelgischeKust.be verlangt geen exclusiviteit: u kunt zelf promotie voeren voor uw vakantiewoning of de woning naar eigen willekeur gebruiken, zonder enige beperking. Elke reservering is een aanvraag. U bepaalt zelf of u in zee wil gaan met de huurder, mede op basis van referenties of contact op voorhand.

ImmoBelgischeKust.be berekent geen bemiddelingskosten (commissieloon). Particiliere verhuurders mogen daarom dus ook geen commissieloon berekenen wanneer zij via ImmoBelgischeKust.be hun vakantiewoning verhuren. Daarnaast mag de huurprijs niet hoger zijn dan de prijs die de particuliere verhuurders op hun eigen website hebben vermeld.
 
Heeft u de verhuur uitbesteed? 
Mocht u al via een verhuurkantoor één of meerdere vakantiewoningen te huur aanbieden? Neemt u dan eerst contact op met uw verhuurkantoor of zij uw vakantiewoning op deze website willen plaatsen en beheren, zodat advertenties niet dubbel geplaatst worden. Het is namelijk niet toegestaan om meerdere accounts aan te maken of dubbele advertenties te plaatsen. Bedank het verhuurkantoor, zodra u uw vakantiewoning op deze website ziet. Door het aanbod ook op deze website te tonen bereikt het verhuurkantoor een nog breder publiek om een hogere bezettingsgraad voor u te realiseren.
 

Zo eenvoudig kunt u uw vakantiewoning aanbieden op ImmoBelgischeKust.be
Plaats snel en gemakkelijk uw vakantiewoning binnen vijf stappen en minuten online. In slechts enkele stappen vult u de gegevens van uw vakantiewoning in en zet u uw eigen woningpresentatie online.

Stap 1: Registratie
Om te kunnen verhuren/promoten heeft u een 'particulier' account op deze site nodig. Dit maakt u vrijblijvend en gratis aan op de registreerpagina

Stap 2: Bevestiging
Na het verzenden van het formulier ontvangt u van ons bevestigingsmail. Klik op de link in de mail en uw account is aangemaakt.
Let op! Controleer de map met ongewenste e-mails 'Junk E-mail' (Outlook) of 'Spam' (Gmail) als u de e-mail niet in uw inbox ontvangt.

Stap 3: Inloggen
Met uw e-mailadres en het door uzelf gekozen wachtwoord kunt u nu rechtsboven op de homepagina inloggen door deze in de daarvoor bestemde velden in te voeren. Log in met uw nieuwe gebruikersaccount door op 'Inloggen' te klikken.

Stap 4: Dashboard 
Nadat u op inloggen hebt geklikt bent u op uw account ingelogd en kunt u direct beginnen met het plaatsen, promoten, bekijken, bewerken, verwijderen, activeren of deactiveren van advertenties.

Stap 5: Verhuren 
Als particulier verhuurder zijnde kunt u vervolgens altijd rekenen op technische ondersteuning per e-mail en bent u 100% vrij om zelf te bepalen wanneer u verhuurt en aan wie. Met de verhuur en prijzen hebben we verder geen bemoeienis. Wij zorgen voor de promotie van uw advertentie om te zorgen dat uw vakantiewoning zo veel mogelijk wordt verhuurd.


 
ImmoBelgischeKust.be brengt vraag (huurder) en aanbod (verhuurder) bij elkaar
Onderdeel van deze strategie is dat we bij het verdenken van een verhuurder op malafide verhuurpraktijken, voorbedachtelijk dubbel boekingen aangaan en andere moedwillige ongeregeldheden deze verhuurder direct en definitief uit ons systeem verwijderen en mogelijk justitiële stappen ondernemen. Voor meer informatie verwijzen we u naar onze gebruikersvoorwaarden & disclaimer.
 
Mocht u tijdens de invoer onverhoopt toch technische vragen hebben, dan zijn onze deskundige servicemedewerkers 7 dagen per week per e-mail bereikbaar. Voordat u een e-mail gaat versturen, raden wij u aan om eerst het veelgestelde vragen overzicht te raadplegen op de supportpagina.
 
Bij vragen of opmerkingen over onze dienst of website kunt u altijd contact met ons opnemen via info@immobelgischekust.be of via het contactformulier.